15 oktober 2021
18:00

Mälarhöjdens IK Fotboll 2

Referat: Huddinge IF P07:5-1 - Mälarhöjdens IK Fotboll 2

En tuff bortamatch där vi kommer in i matchen alldeles för sent. Vi pratar om att vara på tårna direkt vid avspark och undvika onödiga risker på egen tredjedel, men sen gör vi tvärtom och bjuder på två snabba baklängesmål. Huddinge är riktigt stora, starka och snabba och i första halvan ser det ut som vuxna mot barn. Tror det är första gången någon tryckt undan Jonah trots att han gick in för fullt i närkampen. Följaktligen visar vi lite för mycket respekt och ser stundtals lite förskräckta ut i närkamperna och klagar på domaren som tillåter väldigt mycket knuffar i ryggen.
Men från mitten av andra perioden spelar vi upp oss, hittar vägar förbi deras press, och står upp bättre i duellerna. Lite kändes det också som att domaren vaknade till och började blåsa för fler av knuffarna. När vi väl kommer upp i banan rullar vi boll riktigt bra och kommer igång med snacket bättre. Totalt sett en helt ok kämpainsats. Kul att vi inte viker ner oss vid 0-5 utan istället tar tag i spelet och ökar intensiteten. Vi får ta med oss att såhär kommer det att se ut alltmer nästa säsong. Stora motståndare och hårda närkamper. Det måste vi vänja oss vid.

Vi plussar extra för Jonah som strider som ett lejon i mittförsvaret, Gustaf som är minst på plan men står upp mot övermakten och Navid som gör en riktigt bra period som targetspelare på topp. Nya tag nästa helg när vi har två uppskjutna hemmamatcher som avslutar serien. Då hoppas vi på storpublik:-)